Gość sandra Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 mam pytanko. Jestem bardzo daleko od domu ( rodzinnego :) ) Chciala bym zrobic kluski kladzione na obiad z sosikiem, ale za nic nie moge sobie przypomniec jakie skladniki sa potrzebne? Cytuj
uretan Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Mąka, mleko, jajo, sól, woda (wrząca) Cytuj
ulinek77 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Prosze o dokładny przepis kiedy i ile wody sie dodaje. Bardzo mi one smakuja , ale proporcji nie znam i niewiem czy wyjda. pozdrwawiam Cytuj
uretan Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 2 szkl. mąki (najlepiej krupczatka), 2/3 szkl mleka, 1 jajko, szczypta soli. Dokładnie wymieszać (żeby nie było grudek). Kłaść na wrzątek łyżeczką maczaną za każdym razem we wrzątku. Gotować co najmniej 10 min. od wypłynięcia (najlepiej po 10 min sprawdzić zębem, czy nie surowe w środku. Wyławiać łyżką cedzakową na durszlak. Fachowcy radzą przepłukać gorącą wodą, żeby się nie sklejały. Smacznego. :lol: Cytuj
ulinek77 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 oki dzieki jeszcze dzis zrobie - potrzebuje tylko krupczatki pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi