Skocz do zawartości

kluski kladzione


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko. Jestem bardzo daleko od domu ( rodzinnego :) ) Chciala bym zrobic kluski kladzione na obiad z sosikiem, ale za nic nie moge sobie przypomniec jakie skladniki sa potrzebne?

  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Prosze o dokładny przepis kiedy i ile wody sie dodaje. Bardzo mi one smakuja , ale proporcji nie znam i niewiem czy wyjda. pozdrwawiam

Opublikowano

2 szkl. mąki (najlepiej krupczatka), 2/3 szkl mleka, 1 jajko, szczypta soli. Dokładnie wymieszać (żeby nie było grudek). Kłaść na wrzątek łyżeczką maczaną za każdym razem we wrzątku. Gotować co najmniej 10 min. od wypłynięcia (najlepiej po 10 min sprawdzić zębem, czy nie surowe w środku. Wyławiać łyżką cedzakową na durszlak. Fachowcy radzą przepłukać gorącą wodą, żeby się nie sklejały. Smacznego. :lol:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.