Skocz do zawartości

Norymberskie pierniki


agadir

Rekomendowane odpowiedzi

20 dag miodu 5 dag cukru 10 dag masła żółtko, łyżka kakao, starta skórka z cytryny 2 łyżeczki przyprawy piernikowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki rumu 30 dag mąki, 10 dag migdałów,5 dag posiekanej skórki pomarańczowej, 6 dag rodzynków, czekolada, biała polewa. Miód podgrzać z cukrem i masłem. Ostudzić dodać pozostałe składniki oprucz czekolady o polewy; Zagnieść rozwałkować na grubość 1 cm. Wykroić pierniki piec 20 min w temp 180. Wystudzić i udekorować białą polewą i czekoladą. DOBRA RADA WILGOĆ SŁIŻY CIASTECZKOM DZIĘKI NIEJ STAJĄ SIĘ ONE ODPOWIEDNIO MIĘKIE.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.