agadir Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 20 dag miodu 5 dag cukru 10 dag masła żółtko, łyżka kakao, starta skórka z cytryny 2 łyżeczki przyprawy piernikowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki rumu 30 dag mąki, 10 dag migdałów,5 dag posiekanej skórki pomarańczowej, 6 dag rodzynków, czekolada, biała polewa. Miód podgrzać z cukrem i masłem. Ostudzić dodać pozostałe składniki oprucz czekolady o polewy; Zagnieść rozwałkować na grubość 1 cm. Wykroić pierniki piec 20 min w temp 180. Wystudzić i udekorować białą polewą i czekoladą. DOBRA RADA WILGOĆ SŁIŻY CIASTECZKOM DZIĘKI NIEJ STAJĄ SIĘ ONE ODPOWIEDNIO MIĘKIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.