agadir Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 20 dag miodu 5 dag cukru 10 dag masła żółtko, łyżka kakao, starta skórka z cytryny 2 łyżeczki przyprawy piernikowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki rumu 30 dag mąki, 10 dag migdałów,5 dag posiekanej skórki pomarańczowej, 6 dag rodzynków, czekolada, biała polewa. Miód podgrzać z cukrem i masłem. Ostudzić dodać pozostałe składniki oprucz czekolady o polewy; Zagnieść rozwałkować na grubość 1 cm. Wykroić pierniki piec 20 min w temp 180. Wystudzić i udekorować białą polewą i czekoladą. DOBRA RADA WILGOĆ SŁIŻY CIASTECZKOM DZIĘKI NIEJ STAJĄ SIĘ ONE ODPOWIEDNIO MIĘKIE. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.