Skocz do zawartości

Mus czekoladowy


bosopopiasku

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI:

- 1,5 tabliczki czekolady

- pół szkl. mleka

- 2 listki żelatyny

- jajko

- łyżka cukru

- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej

- łyżka kakao

- 3 łyżki śmietany

- łyżka mąki ziemniaczanej

WYKONANIE:

Żelatynę zalać zimną wodą. Czekoladę rozpuścić w połowie mleka i ostudzić. Dodać rozpuszczoną żelatynę i ubite na puszystą pianę jajko.

Mus wstawić do lodówki na 20 min. Połączyć z ubitą śmietaną, przełożyć do małych foremek i wstawić do lodówki.

Pozostałe mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną, kakao, cukrem, kawą rozpuszczalną i mieszając zagotować.

Ostudzone wstawić do lodówki.

Mus wyjąć z foremek i ulozyć na talerzykach

Polać schłodzonym sosem kawowym

SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.