Skocz do zawartości

Pieczeń z kalafiora


bosopopiasku

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis na 8 porcji - koszt ok 6zł.

SKŁADNIKI:

- 1 kalafior (ok kg.)

- 10 dag.pikantnego żółtego sera

- 5 jajek

- 7 łyżek tartej bułki

- 1 pęczek koperku

Dodatki:sól, pieprz, cukier, gałka muszkatałowa, olej, ugotowana marchewka, natka

PRZYGOTOWANIE:

Kalafior podzielić na różyczki, włożyć do lekko osolonego i osłodzonego wrzątku. Ugotować do miękkości, odcedzić i zmiksować. Trzy jajka ugotować na twardo. Żółty ser zetrzeć na drobnej tarce. Piure kalafiorowe wymieszać z serem, dwoma surowymi jajkami, posiekanym koperkiem i bułką tartą. Dno wyłożyć pokrojonymi jajkami na twardo. Włożyć mase kalafiorową.

Piec ok 45 min. (180 st.C)

Wyjąć z formy, pokroić na porcje, udekorować kwiatkami wyciętymi z marchewki i natką pietruszki.

Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.