Skocz do zawartości

Glazurowana Pierś Kurczaka - smacznie i niedrogo!


bosopopiasku

Rekomendowane odpowiedzi

przygotowanie:35 min

SKŁADNIKI:

- 4 małe filety z piersi kurczaka (po ok.15 dag)

- duża cebula

- 2 łyżki oleju

- łyżka musztardy miodowej

- 5-6 łyżek keczupu

- łyżka miodu

dodatki:sól,pieprz,świeże lub suszone oregano,mielona papryka,rozmaryn

WYKONANIE:

Mięso opłukać, każdą porcję naciąć w poprzek. W nacięcia włożyć plastry cebuli i oregano. Wymieszać keczup, musztardę, olej i miód. Doprawić rozgniecionym czosnkiem, papryką, rozmarynem, solą oraz pieprzem i posmarować porcje mięsa. Nakryć i odstawić 1 do 2 h.

Ułożyć na natłuszczonej blasze i piec ok. 25 min., smarując resztą marynaty. W połowie pieczenia filety obrócić na drugą stronę, aby się równomiernie zrumieniły.

SMACZNEGO http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.