Skocz do zawartości

Sałatka Wileńska


bosopopiasku

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI:

- 3 solone sledzie

- 25 dag.białej fasoli (ewentualnie z puszki)

- 4-5 buraków

- 5 ziemniaków

- 4 ogórki kiszone

- 5 jaj

- 2 małe cebule

dodatki:sok z cytryny,olej,sól, pieprz

WYKONANIE:

Fasole zalej wrzątkiem, mocz przez 3 godz. a następnie ugotuj w świeżej wodzie, odcedź i przełóź do salaterki.

Ugotowane buraki i jaja na twardo pokrój w kostkę. Ogórki obierz i drobno posiekaj.

Śledzia spraw, wymocz, obierz ze skóry, oczyść z ości i pokrój na małe kawałki.

Dołóż te składniki do fasoli.

Ugotowane ziemniaki pokrój w kostkę.Cebulę drobno posiekaj. Połącz z innymi składnikami.

Sałatkę wymieszaj z sokiem z cytryny, olejem i przyprawami.

Wstaw na kilka godz. do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Podawaj przybraną natką i cytryną.

wskazówka - sałatkę zamiast z olejem możesz równiesz wymieszać z majonezem.

SMACZNEGO ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.