Skocz do zawartości

Parówki a la Strogonow


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Parówki a la Strogonow

500 g parówek

2 łyżki oliwy lub oleju

1 duża cebula

1 łyżeczka masła

2 łyżki mąki

1 puszka koncentratu pomidorowego

1/2 szklanki bulionu

1 łyżka ostrego keczupu

1/2 szklanki śmietany

sól, pieprz

mielona papryka

Parówki obrać z osłonek, pokroić w cienkie słupki. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej, wrzucić parówki, obsmażyć, przełożyć do rondla. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle na drugiej patelni, oprószyć mąką. Na tłuszcz pozostały ze smażenia parówek włożyć koncentrat pomidorowy i cebulę, podlać bulionem, dusić pod przykryciem przez kilka minut, pod koniec dodać śmietanę i keczup. Przyprawić dość mocno solą, pieprzem i mieloną papryką. Sos wlać do parówek, wymieszać, rondel przykryć, dusić na małym ogniu jeszcze 5 min.

Danie podawać w miseczkach, a na osobnym półmisku francuskie kluski lub ryż.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.