Bahus Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Ragout z kalafiora 1 kalafior 1/4 l mleka 1 puszka (212 ml) kukurydzy 1 cebula 2 gałązki natki pietruszki 2 łyżki masła 1 płaska łyżka mąki 5 dag śmietany kremówki 10 dag sera topionego gałka muszkatołowa 10 dag groszku zielonego 15 dag kiełbasek koktajlowych Kalafior oczyścić, umyć, podzielić na małe różyczki. Wrzucić do 1/2 l osolonego wrzątku. Dolać mleko, gotować pod przykryciem 10 minut. Osączyć, wywar zachować. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, oprószyć mąką. Stale mieszając, dolewać powoli wywar z kalafiora. Zagotować, wymieszać ze śmietaną i serem. Kiedy ser się roztopi, przyprawić solą, pieprzem i muszkatem. Dodać kalafior, osączoną kukurydzę, groszek i kiełbaski. Podgrzewać 5—7 minut. Danie podawać posypane siekaną natką pietruszki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.