mamamatiego Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Podaje przepis na biszkopt mojej babci, który nigdy mi jeszcze nie opadł, mimo zaglądania do piekarnika ;) Składniki: - 6 jaj; - 1,5 szklanki mąki; - 1 szklanka cukru; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 1 łyżka zimnej wody. Ubić białka z cukrem, dodać rozmącone z zimną wodą żółtka, stale miksując na najmniejszych obrotach wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Piec ok. 45 minut w 170 st. (ja na ogół piekę w prodiżu 25 minut od spodu i potem włączam góre i piekę kolejne 20 minut). Przepis nadaje się na biszkopt do tortu do podzielenia na 3 części. Smacznego! Cytuj
Gość jaga1 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 O ile mi wiadomo, azbest jest trujący.... jak to się ma do biszkoptu? ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi