mamamatiego Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: - biszkopt z 6 jaj upieczony ze skórką z jednej cytryny. Masa: - 250g masła, - 200 g cukru, - 1 cukier waniliowy, - 3 żółtka, - 200g mielonych migdałów lub orzechów laskowych, - puszka mleka skondensowanego nie słodzonego. Ponadto: - ok. 50dkg ananasa z puszki, - kwaśna marmolada (np. z czerwonej borówki). - 2 łyżki rumu lub aromat rumowy. Upiec biszkopt. Odcedzić ananasy, masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i migdałami. Na końcu dodać mleko. Biszkopt podzielić na 3 krążki. Nasączyć sokiem z ananasów i rumem. Posmarować najpierw marmoladą, potem dodać masę i na to poukładać ciasno kawałki ananasów. Drugi krążek tak samo. Przykryć trzecim krążkiem, wyłożyć resztę masy i udekorować wg własnych upodobań. Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.