Skocz do zawartości

Tort Ananasowy


mamamatiego

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - biszkopt z 6 jaj upieczony ze skórką z jednej cytryny. Masa: - 250g masła, - 200 g cukru, - 1 cukier waniliowy, - 3 żółtka, - 200g mielonych migdałów lub orzechów laskowych, - puszka mleka skondensowanego nie słodzonego. Ponadto: - ok. 50dkg ananasa z puszki, - kwaśna marmolada (np. z czerwonej borówki). - 2 łyżki rumu lub aromat rumowy. Upiec biszkopt. Odcedzić ananasy, masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i migdałami. Na końcu dodać mleko. Biszkopt podzielić na 3 krążki. Nasączyć sokiem z ananasów i rumem. Posmarować najpierw marmoladą, potem dodać masę i na to poukładać ciasno kawałki ananasów. Drugi krążek tak samo. Przykryć trzecim krążkiem, wyłożyć resztę masy i udekorować wg własnych upodobań. Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.