mamamatiego Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: Ciasto: - 3/4 kostki margaryny, - 3/4 szkl. cukru, - 3 jaja, - 1 szkl. mąki, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 4 łyżki mleka, - 4 łyżki kako, - 1 kieliszek rumu, Ponadto: - 1 tabliczka ciemnej czekolady, - 1/2 tabliczki białej czekolady, - 3 łyżki śmietany 36% - 1 łyżka masła. Wymieszać kakao, rum i mleko. Margarynę zmiksować z cukrem. Miksując wbijać po jednym jajku, a później powoli wlewać kakaową masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy kakaowej i dokladnie wymieszać. Ciasto piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Ciemną czekoladę stopić z dodatkiem masła, a białą stopić i wymieszać z lekko ubitą śmietaną. Wystudzone ciasto oblać ciemną czekoladą. Z białej zrobić okręgi lub esy-floresy. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.