arabika Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 1 woreczek ryżu 20-25 dkg szynki lub kiełbasy szynkowej 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 cebule mielona papryka ,chili, lub pieprz cayane, sól 7 łyzek oleju 3 łyżki octu 2 łyżki kechupu Ryż ugotowac i ostudzić .Szynke, papryke ,cebule pokroic.Kukurydze i fasole osaczyc wszystko dodac do zimnego ryżu . Olej,ocet,i kechup wymieszac dodać sól ,papryke mielona ,chili (zrobic ostry sos). Polac , wymieszac sałatke i odstawic do lodówki na 3-4 godzinki. Życze smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zajrzałam do starych przepisów i trafiłam na sałatkę meksykańską, którą znam, ale znam również jej tańszą wersję i inaczej przyprawioną :grin: Mianowicie: szynkę lub kiełbasę szynkową, można z powodzeniem zastąpić zwykłą mortadelą i nie robi to większej różnicy, a dużo taniej wychodzi. Ponadto, dobrze jest też dodać żółtą paprykę - sałatka jest bardziej kolorowa i smaczna. Jeśli chodzi o przyprawy, to ja dodaję curry i ew. pieprz czarny, keczup lub majonez (czasem dodaję oliwy, jeśli keczup lub majonez jest bardzo gęsty) i nie dodaję octu. Dobrym dodatkiem smakowym tej sałatki jest natka pietruszki - dodanie trochę posiekanej natki bardzo wzbogaca jej smak (chociaż nie jest niezbędne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.