Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Gość lukiluk48

Przepis Na Zajefajny I Super Smaczny Blok

Czy wykonasz ten przepis?  

19 użytkowników zagłosowało

  1. 1.

    • tak
      11
    • nie
      8


Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukiluk48

UWAGA!!!! przepis autorski, proszę go uszanować i nie ma, że ktoś go nie wykona ;) bo jest super smaczny!!! - polecam adminom i redakcji... Hejka!! Oto super przepis na BLOK: skladniki: - 1 paczka mleka w proszku - pol szklanki mleka - szklanka cukru zwyklego - pol szklanki kakaa ciemnego/naturalnego - 1 paczka wafli zwyklych - nie wiem jak sie nazywaja ale s takie chrupkie :) - 2 paczki cherbatnikow do cherbatki :D, albo polowka takiej duzej Jak PrZyŻąDzIć??? Tak: - wymieszac w garnku cukier, kakao i mleko - podgotowac mieszajac ( po kilku minutach mieszania mozna juz zostawiac ale to smaczny deserek wiec ja go z oczu nie opuszczam) -wystawic do wystygniecia ugotowana "mase czekoladowa" - po wystygnieciu (nie musi byc w temp. pokojowej moze byc troche cieple ale nie gorace!!) dosypac cale mleko w proszku, mieszajac az bedzie jednolita masa - pokruszyc wafle (cala paczke) i herbatniki - wymieszac z masa kakaowa nawet reka bo lyzka bardzo trudno) SMACZNEGO!!! ********************************************************* jakby jakie pytania to kierowac na gg: 9108556 e-mail: lukiluk48@wp.pl

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale co potem jak sie to wszystko wymiesza?? Wlać gdzieś czy co..??Chciałabym zrobić jakiś blok, jeszcze nigdy nie robiłam, a uwielbiam jak jest gdzieś u znajomych na deser!:razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Podam Ci mój wielokrotnie wypróbowany przepis.1i1/2 szklanki cukru, 3/4 paczki margaryny,1/2 szklanki wody, 3-4 łyżki kakao, to wszystko zagotować. Do wrzątku wsypywać mleko w proszku, bakalie i połamane na małe kawałki zwykłe herbatniki. Cały czas mieszać, będzie bardzo gęste, czasem trzeba dodać troszkę wody (będzie gęściejsze niż budyń). Jak się zagotuje (masa podniesie się do góry) wyłożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową, powierzchnię wygładzić. Jak ostygnie kroić w plastry i delektować się smakiem.Ja nieraz robię bez bakalii, tylko z samymi herbatnikami, a blachę mam długą i wąską tzw. keksówkę. Mleko w proszku nie żadne granulowane czy odtłuszczone. Ma być mleko w proszku pełne dla niemowląt 26% tłuszczu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.