Skocz do zawartości

Meksykańskie chili


arabika

Rekomendowane odpowiedzi

50 dkg wołowiny lub chudej wieprzowiny 2 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 2 cebule 2 papryczki chili (można dać mniej) 2-3 łyzki koncentratu 1 puszka pomidorów bez skóry 2- 3 łyżki oleju sól , słodka ,papryka pieprz bazylia ,oregano Mięso pokroić w kostke cebula w piórka wrzucic na rozgrzany olej chwilkę podsmazyć .Dodać koncentrat i 200-300 ml wody doprawic sola i pieprzem dusic 40 min Do mięsa dodać rozdrobnione pomidory z puszki z sokiem Paprykę czerwona pokroić usunąć nasiona i pokroić w gruba kostke z papryczek chili usunac nasiona i bardzo dobno pokroić dodać do mięsa i dusić ok 15 min Kukurydze i fasole osączyć z zalewy dodać do potrawy i dusić jeszcze ok 5 min .Pod koniec gotowania posypać bazylią i oregano ,doprawić do smaku Podawać z pieczywem Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.