Skocz do zawartości

Pieczeń w sosie tatarskim


arabika

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg miesa (szynka kulka) marynata firmy " Kotany" tłuszcz do smażenia średni majonez 1/2 słoika ogórków konserwowych biały pieprz ,sól Mieso umyć osuszyć i włożyc do wczesniej przygotowanej (zgodnie z zaleceniem producenta )marynaty ,odstawic do lodówki na 24 godziny Wyjac z marynaty ,osaczyc ,natrzec solą Włozyc na rozgrzany tłuszcz i obsmazyc z kazdej strony .Kiedy mieso jest brunatne dolać ciepłej wody i dusić do miękkości Ogórki pokroic w drobna kostke odcisnać z nadmiaru płynu i połączyc z majonezem doprawić białym pieprzem Wystudzoną pieczeń pokroic na plastry .Ułożyc na półmisku i zalć sosem tatarskim Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Zgadzam sie z tym na pewno mięso podlane wódka szybciej się udusi ,też to stosuje. Najczęsciej wtedy kiedy mięso jest odporny na duszenie :wink: (czasami sie takie trafia ,cały czas twarde )wtedy dolewam wódki ,chwila moment i juz mięciutkie Pozdrawiam :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.