arabika Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Aby galareta do ryby była klarowna należy po wyjeciu ryby do wystudzonego wywaru wlac 1-2 białka Mocno ubić rózga i zagotować .Nastepnie zebrać całe ubite białko i wywar przecedzic przez gaze Po tym zabiegu nalezy dodac żelatyne i mamy super klarowna galarete .A moze ktoś zna inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassia77 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Można też cały czas gotować na małym ogniu,tak jak zwyczajny rosół.Sposób ten zapewni klarowna galaretę,gdy po ugotowaniu odczekamy ok.30 min(w tym czasia osiąda na dno wszystkie fuski).i powoli odlejemy z garka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BEBE Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 moj sposob na galaretke jet taki: Gotuje kostkę rosolową, dodaje żelatyne Czekam jak zastyga polewam gęstniejaca. Z reszty juz dobrze zastygnietej galaretki przeciskam przez mala maszynke do salatki zoczkami wychodzi kosteczka ukladam na brzeg talerza .zdobie zielenina fajnie wyglada. Galaretka doprawionana rosolku świetna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Wywar z ryb będzie klarowny, gdy gotuje się go bez przykrycia. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.