Skocz do zawartości

Paszteciki z ciasta drożdżowego - idealne do barszczu!!


Gość miga

Rekomendowane odpowiedzi

Paszteciki z kapustą i pieczarkami Składniki: - 50 dag mąki - 20 dag tłuszczu - 1-2 jajka - 5 dag drożdży - sól - 1 łyżka cukru - kilka łyżek mleka Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić letnim mlekiem, wlać do naczynia z mąką, dodać jajka, sól i roztopione masło. Wyrobić ciasto i pozostawić, aby lekko podrosło. Ugotować kapustę, odcedzić, usmażyć pieczarki, lub grzyby, dodać do kapusty. Dodać troszkę tłuszczu, przyprawić do smaku. Rozwałkować wyrośnięte ciasto, na okrągły placek o grubości około 0.5 cm. Następnie powycinać nożem od środka placka trójkąty, nakładać na nie lekko ostudzony farsz. Zawijać od grubszej strony. Układać na wysmarowanej tłuszczem, lub wyłożonej papierem blasze. Wierzch pasztecików posmarować rozmąconym żółtkiem, żółtkiem piec w temperaturze ok. 190 na złoty kolor.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.