martyna@ Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 zanim masa trzeba wyciąć z kurczaka wszystkie kości i rozłożyć na deseczce, posypać przyprawami wg uznania MASA SZPINAKOWA: woreczek mrożonego szpinaku, śmietana kremówka, cebulka, i trzy rodzaje sera pleśniowego takiego z ta zielona pleśnia. szpinak ugotować, podsmażyć cebulke na maśle,a w osobnym rondelku wlac 1/2 litra smietany kremowej, do tego wrzucic po 20dag każdego trzech serów pleśniowych mozna też uzyć jednego rodzaju, nic sie nie stanie i na małym ogniu mieszac aż ser rozpuści się, 1/3 zostawic, reszte wymieszać z szpinakiem i cebulką i zaszyć kurczaka lub dość ciasno zawinąć aby sie nie rozpadł, piec w piekarniku, na końcu reszta sosu serowego polać kurczaka, pycha ;)) Cytuj
basga Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Taka masa byłaby chyba doskonała do naleśników lub ptysiów na ostro! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.