dana2005 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Filety śledziowe włożyć do wody zakwaszonej octem lub do mleka z sokiem cytrynowym i szczyptą cukru na 1 - 2godz. Wyjąć z marynaty, pokroić w kosteczkę lub paski. Suszone grzybki namoczyć i następnie ugotować i pokroić w paseczki. Usmażyć na oleju rzepakowym cebulę i dodać do niej pokrojone grzybki. Jeszcze chwilę razem posmażyć. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny . Następnie wymieszć ze śledziami. Zostawić na dwa dni, aby przeszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.