Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Gość Iwon_ka

Dobre ciasto na pierogi z kapustą! Ratunku jak się je robi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Iwon_ka

Może ktoś zna dobry przepis na ciasto na pierogi z kapustą i grzybami. Wigilia tuż , tuż. Od trzecg tygodni co drugi dzień przygotowuje, w ramach treningu pierogi z mięsem. Rodzina ma już dość. A ja uparcie podejmuję próby. Ciasto jest stanowczo za twarde i takie jakieś trochę kleiste. Czekam na pomoc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam Ciasto na pierogi robie biorąc mąke , gorącą wode,szczypte soli i nic więcej Żadnych jaj http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif .Zobaczysz że pierogi wyjdą mięciutkie takie jak powinny być . .Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a proporcje to przepraszam bardzo, gdzie się podziały?? :wink: no proszę... chciałabym wypróbować, bo bez jaj nie robiłam....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Iwonka...proponuje abyśprzejrzała dobrze ;SMACZNEGO;a znajdziesz tam super przepis nad ktorym dyskutowalismy....naprawde go polecam,nigdy nie lubilam robic pierogów.Ale odkad zdobyłam ten przepis naprawde robie to z ochotą....pozdrawiam..

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a proporcje to przepraszam bardzo, gdzie się podziały?? :wink: no proszę... chciałabym wypróbować, bo bez jaj nie robiłam....

Nie potrafie podać dokładnych proporcji poprostu robie to zawsze na oko.Mąka + gorąca woda +sól + drewniana łyżke .Początkowo wyrabiam to ciast łyżką żeby się nie po parzyć. i patrze jaka ma konsystencje jesli jest za rzadkie dodaje maki jeśli za gęste wody i to tyle Każdy kto wie jak ma wyglądac ciasto na pierogi poradzi sobie z tym bez problemów Można po koniec dodać troche oleju wtedy pierogi podczas lepienia nie wysychaja ,ale to nie jest najważniejsza Istotna jest tu gorąca woda Przepis ten mam od swojej babci i od kiedy pamietam zawsze tak robie i zawsze pierogi wychodzą extra ,chociaz lepienie ich nie należy do moich ulubionych zajęć :lol :Moge się założyć że kazdy kto wypróbuje ten przepis pozostanie przy nim Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.