baśka96 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Witaj Ino.Zrobiłam biszkopt w następujący sposób, na biszkopt połowę masy, na masę truskawki które lekko wcisnęłam w masę, następnie znowu biszkopt i resztę masy, truskawki i galaretkę truskawkową.Był bardzo smaczny , chociaż trochę za wysoki i druga warstwa trochę "zjeżdżała" z biszkoptu :-D .Dziękuję jeszcze raz za pyszny przepis.Pozdrawiam :-D :-D Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Basiu dziekuję za odpowiedź. Mam pytanie, czy Ty odstawiasz masę do zgęstnienia?, bo piszesz że lekko wcisnęłaś w masę truskawki. Ja jak rozmiksuję z palmą to ona jest bardzo rzadka i od razu wylewam na biszkopt i wstawiam do lodówki. Jak zauważyłam to biszkopt pieczesz chyba w mniejszej tortownicy nie w takiej jak podałam wymiar. Ślę pozdrowienia. ina12 Cytuj
baśka96 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ina, biszkopt robię z 6 jajek /z własnego przepisu/ i piekę w blaszce takiej klasycznej wielkości i przekrajam na pół, zaś masy nie odstawiam do zgęstnienia tylko od razu wylewam na biszkopt.A tu napisałam że lekko wcisnęłam truskawki ,ponieważ wylałam połowę masy i chiałam żeby truskawki były zatopine w masie.Pozdrawiam :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.