ina12 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 40 dkg filetów ( matiasy) 3 pory (użyć białe części) 2 średnie cebule Sos Pół szklanki wytrawnego wina, pieprz, ziele angielskie, imbir, łyżeczka cukru, pół cytryny, oliwa. Wykonanie Filety dla dodania smaku moczyć krótko w wodzie z mlekiem. Nastepnie pokroic na kawałki. Dokładnie umyte pory pokroić na plasterki. Cebulę drobno posiekać. Przygotować sos Pół szklanki wina zagotować z przyprawami, ostudzić, wcisnać sok z połowy cytryny i dodać niecałe pół szklanki oliwy. Układać warstwami śledzie, pory z cebulą i znów śledzie i.t.d.-- zalać sosem. Niech postoją co najmniej przez dobę. Smacznego życzy ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.