Skocz do zawartości

Delicja


dana2005

Rekomendowane odpowiedzi

Delicja Biszkopt: 6 jajek, szklanka cukru, 6 łyżek oleju, 1 szklanka mąki, 2 łyżki proszku do pieczenia. Upiec biszkopt. Żółtka ubić na puszystą masę z 1/2 szklanki cukru. Białka ubić na sztywno z drugą połową cukru. Do ubitych żółtek dodawać powoli olej, 1/4 ubitych białek oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenie. Wymieszać a następnie dodać resztę białek i wymieszać delikatnie drewnianą łyżką lub ręką. Ostudzone ciasto przekroić na 2 blaty. masa serowa: 50 dag sera białego (śmietankowego), 4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 budyń waniliowy, 1 szklanka mleka, 1/4 kostki masła. Zmielony ser, cukier i jajka zmiksować na jednolitą masę. Masło zagotować i wlać do masy serowej i ponownie zagotować.Budyń mieszamy z mlekiem i wlewamy do sera i gotujemy aż ser zgęstnieje - ciągle mieszać, bo szybko się przypala. masa jabłkowa: Jeden słoik jabłek włożyć do garnka zagotować (lub uprażyć 1 kg jabłek po obraniu), dodać do gorącej masy 2 galaretki suche cytrynowe lub pomarańczowe i wymieszać. Gorący ser wyłożyć na 1 blat, gorące jabłka na drugi blat. Po ostygnięciu ciasto z jabłkami położyć jabłkami na ser. Polać polewą czekoladową. Można też biszkopt upiec z 8 jaj i przekroić na 3 części. Na pierwsza położyć ser, na drugą jabłka i przykryć trzecia częścią i ta polać polewą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.