Skocz do zawartości

Pierś Drobiowa W Sosie śmietanowo- Czosnkowym- Pyszotka!


Kate

Rekomendowane odpowiedzi

1. Składniki: - piersi z kurczaka lub indyka (delikatnie rozbić) - 2 opakowania śmietany wiejskiej - łyżeczka Vegety - łyżeczka musztardy - ząbki czosnku wg upodobań Jeżeli chcę oszczędzic na czasie to do smietany dodaję zamiast skladnikow 1 torebkę Pikantnego sosu czosnkowego Tatziki-tylko z Prymatu (moim zdaniem z Tatzikami jest lepsze! :wink:) Wykonanie: wkładamy lekko osolone piersi do naczynia z sosem, tak zeby sos je zakrywał i zapiekamy ok 40 minut w temperaturze 180 st.C. Podawac z ryżem i sałatką. Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Muszę spróbować w najbliższym czasie. Robię też kurczaka w śmietanie, zarówno piersi jak i uda, ale trochę inaczej. Obsmażam pierw na odrobinie tłuszczu części kurczaka, następnie wkładam je do rondla, dodaję kubek śmietany wymieszany z jarzynką, dodaję cebulę w kostkę i na gaz ok.30-40 min. Też jest pyszny, a ten wytworzony sosik, ach pyszności. A teraz spróbuę wg tego przepisu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.