Agatka15 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Składniki: 4 jajka 20 dag cukru 20 dag mąki 14 dag masła 1 mała torebka cukru waliljowego Sposób wykonania: Oddzielić białka od żółtek. Upewnij się że w białku niema ani śladu żółdka. Utrzyj mikserem masło z cukrem i żółtkami. Dodaj przesianą mąkę, wymieszaj. Następnie ubij pianę z białkiem i delikatnie połącz ją z ciastem. Ciastem napełnij natłuszczoną i opruszoną mąka formę keksową. Piec godzinę w temp. 150-170 st.C Ciasto możesz dowolnie zmienić, oto dwa sposoby: 1) Do surowego ciasta (przed upieczeniem) dodaj pokrojone na kawałeczki jabłko. 2) Do 1/3 surowego ciasta dodaj 2 łyżki kakao. Do formy wlej najpierw jasne ciasto, potem ciemne i lekko przemieszaj obie warstwy widlcem. SMACZNEGO!!! :wink: :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.