dana2005 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 0,5 kg mąki, 0,5 kostki masła roślinnego, 0,5 kg białego sera (zmielonego), 1 szklanka cukru,1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 3 jajka, cukier waniliowy. Wszystkie składniki wymieszać i szybko zagnieść. Uformować 2 lub 3 porcje. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Wałkować na grubość ok. 0,5 cm, szklanką i kieliszkiem wycinać oponki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Posypać cukrem pudrem. Najlepsze ciepłe, dlatego zrobić 2 – 3 porcje aby zawsze jeść ciepłe (ciasto w lodówce może leżeć kilka dni). Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.