Skocz do zawartości

Serowe oponki


dana2005

Rekomendowane odpowiedzi

0,5 kg mąki, 0,5 kostki masła roślinnego, 0,5 kg białego sera (zmielonego), 1 szklanka cukru,1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 3 jajka, cukier waniliowy. Wszystkie składniki wymieszać i szybko zagnieść. Uformować 2 lub 3 porcje. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Wałkować na grubość ok. 0,5 cm, szklanką i kieliszkiem wycinać oponki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Posypać cukrem pudrem. Najlepsze ciepłe, dlatego zrobić 2 – 3 porcje aby zawsze jeść ciepłe (ciasto w lodówce może leżeć kilka dni). Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.