Skocz do zawartości

Lasagne z beszamelem


anka17

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 9 płatów ciasta lasagne, 40dag mielonego mięsa, 2 marchewki, 1 cebula, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 pomidory, sól, pieprz, olej, 2 łyżki mąki, 1/4 l mleka, po 10 dag masła i żółtego sera, czosnek, 1.Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso, podrumienić, wymieszać z koncentratem, przyprawić ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. 2.Masło rozgrzać w rondelku, wsypać mąkę, przesmażyć, NIE doprowadzając do zarumienienia, dodać mleko, podgrzać, ciągle mieszając, przyprawidz do smaku. 3. Podgotować płaty lasagne, osączyć,żaroodporne naczenie nasmarować olejem,położyć warstwę ciasta, farsz,sos beszamelowyi plastry pomidorów, przyprawić. 4.W ten sposób ułożyć warstwami pozostałe składniki, wierzch polać sosem, ułożyć plastry pomidorów,posypać startym serem, zapiekać ok.20 min.w 180st.C SMACZNEGO! :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.