Jola_A. Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 ciasto: 1/2 kg maki 1 kostka margaryny 1 szklanka kwasnej smietany 1 bialko do maczania korzonkow mak do maczania korzonkow Skladniki ciasta posiekac,zagniesc,wstawic na godzine do lodowki.Po schlodzeniu ciasto rozwalkowac i wycinac z niego szklanka i foremka do babeczek pary krazkow.Krazkami wycietymi szklanka oblepiac posmarowane tluszczem foremki do babeczek od zewnetrznej strony.W krazku wycietym foremka,wykrawac malym kieliszkiem otwor na korzonek.Z ciasta formowac waleczki-korzonki grzybka,konce korzonka maczac w surowym bialku i oblepiac suchym makiem.Wszystko ulozyc na blaszce i upiec.Kapelusze grzybka wypelniac kremem,spod sklejac krazkiem z foremki,do otworkow wkladac korzonek.Kapelusze grzybkow polac polewa czekoladowa. Krem: 0,5 litra mleka 1 lyzka maki ziemniaczanej 1 lyzka maki pszennej 2 cukry waniliowe 3 lyzki cukru 3 lyzki suchej kawy cappuccino o dowolnym smaku kostka masla Odlac pol szklanki mleka,wymieszac z maka.Reszte mleka zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym,wlewac budyn ,gotowac.Wystudzic.Maslo utrzec dodawac budyn i sucha kawe cappuccino,ucierac. Polewa; 1/2 kostki margaryny 4 lyzki gestej smietany, 1/2 gestej smietany 3 lyzki kakao :wink: :wink: Cytuj
arabika Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Znam te ciasteczka. :D Piekę je od kilku lat są bardzo smaczne i pięknie się prezentują . Polecam :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.