Jola_A. Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ciasto: 30 dag maku 15 dag margaryny 3 lyzki maki ziemniaczanej 25 dag cukru pudru 10 dag miodu 8 jaj 1 lyzeczka sody Mak sparzyc zemlec 2x,margaryne utrzec z cukrem i miodem,dodac zoltka,sode,mak,make,na koncu piane z bialek.Upiec 2 placki. Masa: 40 dag masla 1/2szklanki cukru 2 zoltka 1/2 litra mleka 1 budyn smietankowy 1 lyzka maki pszennej paczka biszkoptow 2 galaretki sok z cytryny Zoltka,budyn,make wymieszac w 1/2szklanki mleka.Reszte mleka zagotowac z cukrem,wlewac budyn,ugotowac.Wystudzic.Maslo utrzec do bialosci dodac zimny budyn,i sok z cytryny. Galaretki rozpuscic. Na pierwszy placek wylozyc polowe masy,na mase ukladac na ukos biszkopty,pomiedzy biszkopty tezejaca galaretke,przykryc reszta masy i drugim plackiem.Polac polewa,lub rozpuszczona czekolada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.