pszczółka maja Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 4 serki homogenizowane (duże 250), 6 żółtek, 4 łyżki żelatyny, olejek waniliowy., margaryna, 1 szklanka mleka przegotowanego, 1 i 1/2 szklanki cukru, 2 cukry waniliowe, galaretka(badz 2) owoce np brzoskwinie Zółtka utrzec z margaryna i cukrem, dodać serki. Mleko zagotować. Zelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie (wody jak najmniej) i wlać do ciepłego gotowanego mleka. Wymieszać aby dikładnie się rozpuścilo. Gdy mleko ostygnie wlac do masyz serków i dokładnie wymieszać Na blaszke (aby bylo smaczniejesze mozna na blaszce wylozyc krakersy, biszkopty badz herbatniki) wylozyć masę. Polożyć owoce i wylać galaretkę. Włożyć do zastygnięcia do lodówki. Polecam to smak jaki pamiętam jeszcze z dziecinstwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Pszczółko - ale narobiłas mi smaku,dawno nie robiłam sernika na zimno. Ja robie kolorowy serniczek,wygląda wtedy świetnie. Cukier daje puder i pół kostki masła ( nie napisałaś ile margaryny?). Olejku nie dodaje,musze zrobić jestem ciekawa jaki będzie smak. Pozdrawiam Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 1 margaryna 250 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.