Skocz do zawartości

SERNIK NA ZIMNO


pszczółka maja

Rekomendowane odpowiedzi

4 serki homogenizowane (duże 250), 6 żółtek, 4 łyżki żelatyny, olejek waniliowy., margaryna, 1 szklanka mleka przegotowanego, 1 i 1/2 szklanki cukru, 2 cukry waniliowe, galaretka(badz 2) owoce np brzoskwinie Zółtka utrzec z margaryna i cukrem, dodać serki. Mleko zagotować. Zelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie (wody jak najmniej) i wlać do ciepłego gotowanego mleka. Wymieszać aby dikładnie się rozpuścilo. Gdy mleko ostygnie wlac do masyz serków i dokładnie wymieszać Na blaszke (aby bylo smaczniejesze mozna na blaszce wylozyc krakersy, biszkopty badz herbatniki) wylozyć masę. Polożyć owoce i wylać galaretkę. Włożyć do zastygnięcia do lodówki. Polecam to smak jaki pamiętam jeszcze z dziecinstwa:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Pszczółko - ale narobiłas mi smaku,dawno nie robiłam sernika na zimno. Ja robie kolorowy serniczek,wygląda wtedy świetnie. Cukier daje puder i pół kostki masła ( nie napisałaś ile margaryny?). Olejku nie dodaje,musze zrobić jestem ciekawa jaki będzie smak. Pozdrawiam Ewa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.