Agatka15 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Ciasto: 2 szklanki czubatej mąki 1 szklanka niepełna cukru 3/4 kostki KASI, margaryny lub masło roślinne 2 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka Wszystko wymieszać i piec. Krem: Budyń z Delekty (waniljowy w 2,5 szklanki mleka + 2 łyżki cukru, ugotować). Utrzeć kostkę masła z 1 szklanki cukru pudru + żółtko i dodać zimny budyń. Posmarować upieczone zimne ciasto na krem ułożyć herbatniki (4 paczki). Mleko w puszce słodzone (skondensowane). Puszkę z mlekem włożyć do garnka z wodą i gotować półtorej godziny. Po wystygnięciu mleka wylać na herbatniki i posypać orzechami. smacznego :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.