Iwona01 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Sernik z wiórkami: Ciasto: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryny 1 całe jajko 1 żółtko Z w/w składników zagnieść ciasto i wyłożyć na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blachę. Masa serowa: 1 kg sera półtłustego (zemleć) 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 i 1/2 szklanki mleka 4 żółtka Wykonanie: Wszystkie składniki masy serowej dokładnie zmiksować na jednolitą masę i wylać na ciasto(masa będzie rzadka,ale tak ma być).Piec w temp. 180-190 st. przez 1 godz.i 15 min. Białka ubic z 5 łyżkami cukru.Na upieczony(troche przestygnięty) sernik rozłożyć równomiernie pianę i ponownie wstawić do piekarnika na 15 min. Wiórki kokosowe: 1 lyżka margaryny 10 dkg wiórek kokosowych 2 łyżki cukru W/w składniki zrumienić w rondelku na ogniu. Po wyjęciu ciasta, wyłożyć na nie równomiernie wiórki kokosowe. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.