baśka96 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 CIASTO; 3 SZKL.MĄKI 2/3 SZKL.CUKRU 7 DKG MASŁA 3 ŁYŻKI MIODU 3 JAJKA 2 ŁYŻECZKI SODY WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZAGNIEŚĆ, MA POWSTAĆ LUŻNE CIASTO. PODZIELIĆ NA TRZY CZĘŚCI, I KAŻDĄ CZEŚĆ UPIEC NA BLASZCE ŚREDNIEJ WIELKOŚCI, W TEMPERATURZE OK. 200 ST. C. KREM; 1 LITR MLEKA 4 MAŁE CUKRY WANILIOWE 1 1/2 SZKL. CUKRU 2 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ 2 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ 25 DKG MASŁA/MOŻE BYC MARGARYNA PALMA/ Z MLEKA,CUKRÓW I MĄK UGOTOWAĆ BUDYŃ. OSTUDZIĆ. MASŁO UTRZEĆ DODAJĄC PO ŁYŻCE WYSTUDZONY BUDYŃ. KREMEM PRZEŁOŻYĆ PLACKI, NA WIERZCHU MOŻNA POLAĆ CZEKOLADOWĄ POLEWĄ.ODSTAWIĆ W CHŁODNE MIEJSCE NA 2 DNI. SMACZNEGO. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.