Wiola.o Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Biszkopt z 4 jaj: 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Żółtka dodać do szklanki, wsypać proszek do pieczenia i ocet wymieszać. Ubić białka z cukrem, dodać żółtka (wymieszać) i mąkę (wymieszać). Wylać na natłuszczoną formę i upiec. Ciasto: 6 białek 15-20 dag cukru zwykłego 20 dag orzechów włoskich (pokrojonych) 2 duże batony prince polo 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubić, dodać cukier.. Następnie łyżkę mąki ziemniaczanej i dalej ubijać. Na końcu dać pokrojone batony i orzechy - wymieszać. Upiec na złoty kolor ok. 30 minut w temp. 180 C. Masa: Ugotować jeden budyń śmietankowy z cukrem + 1 łyżką mąki. 20 dag masła utrzeć z jednym żółtkiem i dodać budyń (zimny). Na końcu dać 2 pokrojone batony prince polo. Wymieszać. Wykonanie: Biszkopt + masa + ciasto z białek. Można polać polewą np. czekoladową. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 MAM PYTANIE - czy 1 łyżka mąki do masy to ma być mąka pszenna czy ziemniaczana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiola.o Opublikowano 26 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam. Do masy gdzie trzeba ugotować budyń to dodajemy mąkę pszenną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Dziekuję, teraz już rozumiem.początkowo myślałam że może chodzi o ziemniaczaną, bo w budyniu jest taka, ale teraz już ok.Jeszcze raz dziękuję.Pozdrawiam. Baśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.