Skocz do zawartości

Deser " łąka"


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1 galaretka agrestowa 1 galaretka wiśniowa 0,5 l kefiru 3 łyzki żelatyny 3 łyżki cukru Przygotoawnie: Przygotować galaretki, każdą oddzielnie, dodając trochę mniej wody niż podano w przepisie na opakowaniu. Wylać na głębokie talerze i po ostygnięciu wstawić do lodówki. Żelatynę rozpuścić w szklance wody, dodać cukier, wystudzić, połączyć z kefirem. Dodać po zastygnięciu pokrojone w kostki galaretki i delikatnie wymieszać. Przełożyć do foremki i wstawić do lodówki. Po zastygnięciu kroić jak tort. Na talerzykach wygląda wspaniale, jak wiosenne kwiatki. W sezonie można udoskonalić dodatkiem świeżych owoców. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.