cathrine Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 2op. serka homogenizowanego(po 25dag) 4 zoltka 1 1/2 kostki masla 3/4szkl cukru pudru 1op. cukru waniliowego 2 duze paczki biszkoptow 2 puszki brzoskwin 1 op. galaretki cytrynowej 1 op. galaretki truskawkowej 1 op. galaretki brzoskwiniowej Galaretke cytrynowa i truskawkowa rozpuszczamy(kazda osobno)w jednej szkl.wody.Maslo ucieramy mixerem do bialaosci.dodajemy cukier puder,cukier waniliowy.Gdy cukier sie rozpusci,dodajemy do masy po jednym zoltku,nastepnie serek homogenizowany(serek i zoltka musza miec temp.pokojowa inaczej masa moze sie zciac).Gdy serki polocza sie z masa dzielimy ja na 2 rowne czesci.Do jednej powoli wlewamy gestniejaca galaretke cytrynowa,do drugiej dodajemy galaretke truskawkowa.Brzoskwinie kroimy na plastry. Dno duzej tortownicy(moze byc tez blaszka,gdyz ciasto jest bardzo wysokie)ukladamy biszkoptami,wylewamy na nie polowe masy cytrynowej ,ukladamy brzoskwinie,przykrywamy druga czescia masy cytrynowej.Nastepnie ukladamy warstwe biszkoptow na nie wlewamy polowe masy truskawkowej,ukladamy brzoskwinie i nakladamy pozostala mase. Schladzamy w lodowce.Na wierzch wylewamy tezejaca galaretke brzoskwiniowa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.