Pączuszek Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Ryba w sosie egzotycznym ( najlepiej panga) 70 dag fileta (panga) ciasto: 4 jajka, 1,5 lyżki mąki ziemniaczanej, 4 lyżki mąki pszennej,1 lyzeczka proszku do pieczenia Rybę pokroić w male kawałki, moczyć w cieście i smażyć na zloty kolor Sos: 2 duze marchwie 1 duzy sloik papryki marynowanej 1 puszka ananasow 6 ząbkow czosnkow 5 lyzeczek sosu sojowego 12 lyzeczek cukru 1,5 – 2 szklanki bulionu 1 lyzeczka przyprawy curry maka ziemniaczana na zageszczenie sosu Ananasy i papryke pokroic w kostke , marchew zetrzec na tarce jerzynowej i udusic na oleju (podlac woda). Pozniej wlać bulion i dodać pozostale składniki.Wszystko zagotować. Sos zagęścić mąka ziemniaczaną. Rybę ułożyć warstwowo i zalać gorącym sosem. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota zza plota Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 mam pytanie czy do sosu trzeba dodac naprawde 12 lyzeczek http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif cukru? Czy moze to blad w druku? Chetnie bym zrobila ale wolalabym by nie bylo za slodkie.. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 To nie błąd tak powinno być dla mnie nie jest za słodkie.My się zajadamy, jest pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota zza plota Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 dziekuje no i sprobuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.