Skocz do zawartości

Francuskie Kwiatki Z Masą Orzechową


Rekomendowane odpowiedzi

1/2 kostki masla 6 dag cukru 2 zoltka 18 dag maki 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia 3 lyzki cukru po 10 dag masy orzechowo-nugatowej po 3 dag bialej i gorzkiej czekolady Do masla dodac cukier,1 zoltka,make i przyprawe piernikowa. Zagniesc ciasto.Schlodzic 30 min w lodowce. Schlodzone ciasto rozwalkowac na 5mm. Foremka wyciac z niego 30 kwiatkow.W polowie kwiatuszkow w srodku wyciac okragle dziurki.Te kwiatuszki posmarowac reszta roztrzepanego zoltka,posypac grubym cukrem. Ciasteczka ukladac na dwoch blaszkach i piec 12 min w 175°C. Nugat stopic w goracej kapieli wodnej.Kwiatki z dziurka posypac dwoma rodzajami startej czekolady.Cale ciasteczka posmarowac nugatem.Do nich dolepic te z dziurka. Ciasteczka mozna udekorowac polowkami migdalow.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.