Skocz do zawartości

Drożdżowe Z Lodówki


basia_set

Rekomendowane odpowiedzi

kochani podam wam przepis na ciasto drożdżowe które zawsze się udaje można z niego robić zwykły placek rogaliki popularne zawijanki z makiem lub bez dodatku cukru paszteciki do barszczu 0.5kg mąki kostka margaryny 2 jajka pół paczki drożdży(5dag) 3-4łyżki cukru pół szklanki ciepłego mleka(może być woda) drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z odrobiną cukru margarynę posiekać z mąką dodać jajka cukier wlać drożdże wszystko wyrobić ręką tak aby składniki się połączyły włożyć na 2 godziny do lodówki (ciasto nie wyrośnie tak jak tradycyjne drożdżowe i nie jest takie pulchne ale takie powinno być) rogaliki ciasto podzielić na 6 części z każdej zrobić kulke rozwałkować na koło koło podzielić na 8 części na szerszą szęść trójkąta położyć pół łyżeczki twardej marmolady zwijać rogaliki piec 15min w temp 190stopni upieczone posypać cukrem pudrem jak łatwo policzyć z porcji wychodzi 48szt rogalików a koszt to 7-8zł prosze mi wierzyć piekę te rogaliki bardzo często od 2 lat i jeszcze się nie znudziły moim domownikom i znajomym jeżeli się spodoba komuś ten przepis podam jeszcze na zawijanki makowe a właściwie to na mak bo ciasto już jest pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.