zazula226 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Składniki: Biszkopt: - 4 jajka - 1/2 szklanki maki ziemniaczanej - 1/2 szklanki maki pszennej - szklanka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: - 1 kg twarogu - 35 dag cukru pudru - cukier waniliowy - 3 żółtka - 15 dag margaryny - 1/2 szklanki mleka - 2 łyżki maki ziemniaczanej - polewa czekoladowa - wiórki kokosowe Sposób przygotowania: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Utrzeć tłuszcz, żółtka i cukier puder przeznaczone na masę serowa. Dodać zmielony twaróg i nadal ucierać. Zagotować masę na małym ogniu, nie przerywając mieszania. Kiedy zacznie wrzeć wlać mleko wymieszane z 2 łyżkami maki ziemniaczanej i gotować, aż masa zgęstnieje i ponownie zacznie wrzeć. Gorąca masę wylać na biszkopt (można go wcześniej nasączyć woda z cukrem i sokiem z cytryny), wierzch sernika posypać wiórkami kokosowymi i udekorować kratka z polewy czekoladowej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.