ulinek77 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 KOLOROWE frykadelki 50 dkg mielonego mięsa / mieszanego/ 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki kukurydzy natka pietruszki , koperek 3 łyżki tartej bułki sól, pieprz biały WYKONANIE Cebulkę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Dokładnie wymieszać z mięsem . Dodać kukurydzę, zieleninę, jajko, bułkę, czosnek, i przyprawić do smaku. Formować małe lub średnie frykadelki. Smażyć około 10 minut na oleju , często odwracając. Podawać z ryżem lub z ziemniakami oraz surówką z kapusty pekińskiej. :lol: ps. przepis dostałam dawno temu, ale jest ok :lol: szczególnie dzieciakom :lol: polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.