zazula226 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Składniki: - 30 dag maki - 7 dag margaryny - 0,5 szklanki cukru - 2 łyżi gęstej śmietany - 1 jajko - 1 żółtko - 0,5 opakowania cukru waniliowego - 2 budynie śmietankowe lub waniliowe - ok. 3 szklanki mleka Polewa: - 3 łyżki wody - 3 łyżki cukru - 3 łyżki kakao - łyżeczka masła Sposób przygotowania: to wszystko wymieszać, wyłożyć na blachę, na to położyć połówki kwaśnych jabłek, albo gruszek i zalać ugotowanymi 2 budyniami waniliowymi lub śmietankowymi ugotowanymi wg przepisu, lecz na odrobinie mniejszej ilości mleka. Piec 40-45 minut w 190°C,po upieczeniu polać ciasto polewą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.