Skocz do zawartości

Japoński


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 30 dag maku - 1 kostka margaryny - 45 dag cukru pudru - 60 dag jabłek - 9 jaj - 9 łyżek kaszy manny - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka krojonych orzechów włoskich - 10 dag rodzynek Sposób przygotowania: Na grubej tarce zetrzeć jabłka. Mak sparzyć i zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, mak i utarte jabłka. Ubić pianę i dodać z kaszą manną oraz pozostałymi składnikami do masy. Lekko mieszając. Piec około 40 minut w 150-180°C. Polać polewą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.