Skocz do zawartości

Mazurek Z Krówkową Polewą...........mniam


zuziorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dorotko dziękuję za przypomnienie mi mojego ulubionego ciacha...w prawdzie święta poza domem ale tego mazurka zrobię na wynos. Czasami jak się rozpędzę to robie podwójna porcję i bawię się w lepienie jajek i innych kształtów. Ciacho jest długo trwałe i może leżeć nawet dłużej niż 3 dni, ale czy dotrwa... :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Twoja polewa, Zuzuiorku, może spokojnioe zastąpić gotowane w puszcze mleko słodzone. Robi się ją bardzo szybko i nie trzeba się zastanawiać, co zrobić z resztą, jeżeli takowa zostanie :grin: . Polewę zrobiłam z połowy składników. Jest pyszna !

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Witam ;) W składnikach nie było podanego proszku do pieczenia, więc go nie dodałam i ciasto urosło. Ja robiłam masę z kruchymi krówkami, a jak wyjdzie z ciągnącymi to nie wiem ;-) lepiej chyba poszukać tych kruchych. Powodzenia :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.