Skocz do zawartości
zuziorek

Mazurek Z Krówkową Polewą...........mniam

Rekomendowane odpowiedzi

Dorotko dziękuję za przypomnienie mi mojego ulubionego ciacha...w prawdzie święta poza domem ale tego mazurka zrobię na wynos. Czasami jak się rozpędzę to robie podwójna porcję i bawię się w lepienie jajek i innych kształtów. Ciacho jest długo trwałe i może leżeć nawet dłużej niż 3 dni, ale czy dotrwa... :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem co na to Zuziorek, ale myślę, że można spróbować z margaryną (chociaż z masłem będzie lepsze). Powodzenia :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Slaba ze mnie gospodyni.W zyciu nie robilam mazurka ale ten przepis wydaje mi sie prosty jak na moje umiejetnosci ;-)Stad to glupie pytanie.Dziekuje za odpowiedzi :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

pytanie nie głupie....ja nie jestem na tyle dobrym cukiernikiem i nie eksperymentuję do póki ktoś nie zrobi tego przede mną Pozdrawam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Twoja polewa, Zuzuiorku, może spokojnioe zastąpić gotowane w puszcze mleko słodzone. Robi się ją bardzo szybko i nie trzeba się zastanawiać, co zrobić z resztą, jeżeli takowa zostanie :grin: . Polewę zrobiłam z połowy składników. Jest pyszna !

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam!!!Zrobiłam mazurek na wielkanoc , i muszę powiedzieć ,że jest naprawdę pyszny!!!Jak dla mnie i mojej rodzinki to jednym słowem"niebo w gębie"!!!Pozdrawiamy!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam. Czy do ciasta kruchego nie dodaje się proszku do pieczenia? I czy jeśli krówki będą ciągnące to też się rozpuszczą?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam ;) W składnikach nie było podanego proszku do pieczenia, więc go nie dodałam i ciasto urosło. Ja robiłam masę z kruchymi krówkami, a jak wyjdzie z ciągnącymi to nie wiem ;-) lepiej chyba poszukać tych kruchych. Powodzenia :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.