katarzyna68 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witajcie i pomóżcie! Robimy z przyjaciółmi kolacje różnych kuchni - wylosowałam Hawaje i nie mam pojęcia... Talent jestem średni ale zapał ogromny. Liczę na pomoc i ciekawe a nie najtrudniejsze przepisy :lol: pozdrawiam i czekam niecierpliwie Cytuj
Jola_A. Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Przepis na 4 porcje. 4 plastry schabu wieprzowgo,bez kosci 2 zabki czosnku 1/2 lyzeczki soli 1/2 lyzeczki pieprzu 1/2 lyzeczki imbiru 2 lyzki oliwy 4 kromki bulki 4 plastry ananasa 1 owoc kiwi 4 owoce liczi 2 lyzeczki brandy 4 lyzeczki konfitury(z aronii lub czarnej porzeczki) 4 duze liscie salaty, 1/2 peczka szczypiorku Z miesa uformowc medaliony,posypac sola ,pieprzem,natrzec zmiazdzonym czosnkiem i utartym imbirem. Rozgrzac oliwe,usmazyc mieso,po 2 minuty z kazdej strony.Wyjac przelozyc na talerz. Na tluszczu ktory pozostal na patelni,obsmazyc (krotko) krazki ananasa,plasterki kiwi,liczi.Gdy owoce troche zbrazowieja,wlac brandy.przesunac owoce na bok patelni,a w srodku polozyc steki,kazdy posmarowac lyzeczka konfitury,podgrzewac przez 2 minuty. Kromki bulki wlozyc do tostera,lub piekarnika,opiec. Na talerzu ulozyc liscie salaty,na nich grzanki,na wierzchu steki,dekorowac plastrami ananasa,kiwi i kulkami liczi.Przez kazdy krazek ananasa przewlec kilka pedow szczypiorku.Polac steki sosem z patelni,natychmiast podawac. Smacznego!!! :lol: Zrodlo: Ksiazka - "Przepisy z calego swiata" Cytuj
Jola_A. Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Salatka: 1/2 kg.pieczonej piersi z kurczaka (pokroic w kostke) 1 puszka ananasa 3 owoce kiwi, 1 sloiczek szparagow 1/2 lyzeczki imbiru 1/2 lyzeczki cynamonu 1/2 lyzeczki zmiazdzonych gozdzikow 2 lyzki brandy 3 lyzki soku z cytryny Wszystko pokroic w kostke.W malym naczyniu utrzec sok z cytryny,cynamon,gozdziki,imbir,brandy,wlac syrop z ananasow.Salatke polac sosem,wstawic do lodowki aby przeszla aromatem przypraw. Smacznego!!!!!!!!! Cytuj
Jola_A. Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 To tez salatka. 25 dag makaronu (kokardki) 25 dag fasolki zielonej szparagowej 45 dag mrozonych,gotowanych krewetek 1 mango (pokroic w kostke) kilka cwiartek limonek 6 dag migdalow siekanych,uprazonych 150 ml jogurtu naturalnego 3 lyzki majonezu utarta skorka z 1 limonki Makaron ugotowac.dodac fasolke na ostatnie 5 min.gotowania.Przelozyc na cedzak,oplukac zimna woda.odsaczyc. wymieszac jogurt z majonezem i utarta skorka z limonki. Do makaronu z fasola dodac krewetki,mango oraz polowe migdalow,wymieszac z sosem jogurtowym.Posypac reszta migdalow,przybrac cwiartkami limonek. :lol: :lol: :lol: Cytuj
katarzyna68 Opublikowano 31 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Dzięki wielkie - wypróbuję wszystkie i podzielę się wrazeniami. Jeśli coś jeszcze macie - dawajcie. pzodrawiam :lol: Cytuj
Jola_A. Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 To jeszcze raz ja. A to znalazlam ci na deser,pomyslalam ze pasuje do kuchni hawajskiej [LINK NIEAKTUALNY] :lol: :lol: Cytuj
katarzyna68 Opublikowano 31 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 to ja jeszcze raz dzieki serdeczne. Jesli potrzebujesz jakiegoś przepisu wal jak w dym - jak znam to zapodam. dzięki i pozdrawiam Cytuj
Jola_A. Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ok. bede pamietac.pozdrowka. :lol: Udanej kolacji,napisz jak poszlo. Cytuj
katarzyna68 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Aloha! Goście własnie poszli. Wszystko się udało. Jedzonko pysznie, atrakcje dodatkowe przednie. Ludzie wyszli z kwiatami na karkach i szumkiem w głowach. Dzięki za pomoc - wykorzystałam wszystkie przepisy, na ciacho też - baarrdzo dobre. :lol: pozdrawiam Kasia Cytuj
Jola_A. Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Uff,a juz sie balam ze te egzotyczne polaczenia okaza sie nie do zjedzenia.Ale bardzo sie ciesze ze wszystko sie udalo.pozdrawiam. :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi