Skocz do zawartości

kuchnia hawajska


katarzyna68

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie i pomóżcie! Robimy z przyjaciółmi kolacje różnych kuchni - wylosowałam Hawaje i nie mam pojęcia... Talent jestem średni ale zapał ogromny. Liczę na pomoc i ciekawe a nie najtrudniejsze przepisy :lol: pozdrawiam i czekam niecierpliwie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepis na 4 porcje. 4 plastry schabu wieprzowgo,bez kosci 2 zabki czosnku 1/2 lyzeczki soli 1/2 lyzeczki pieprzu 1/2 lyzeczki imbiru 2 lyzki oliwy 4 kromki bulki 4 plastry ananasa 1 owoc kiwi 4 owoce liczi 2 lyzeczki brandy 4 lyzeczki konfitury(z aronii lub czarnej porzeczki) 4 duze liscie salaty, 1/2 peczka szczypiorku Z miesa uformowc medaliony,posypac sola ,pieprzem,natrzec zmiazdzonym czosnkiem i utartym imbirem. Rozgrzac oliwe,usmazyc mieso,po 2 minuty z kazdej strony.Wyjac przelozyc na talerz. Na tluszczu ktory pozostal na patelni,obsmazyc (krotko) krazki ananasa,plasterki kiwi,liczi.Gdy owoce troche zbrazowieja,wlac brandy.przesunac owoce na bok patelni,a w srodku polozyc steki,kazdy posmarowac lyzeczka konfitury,podgrzewac przez 2 minuty. Kromki bulki wlozyc do tostera,lub piekarnika,opiec. Na talerzu ulozyc liscie salaty,na nich grzanki,na wierzchu steki,dekorowac plastrami ananasa,kiwi i kulkami liczi.Przez kazdy krazek ananasa przewlec kilka pedow szczypiorku.Polac steki sosem z patelni,natychmiast podawac. Smacznego!!! :lol: Zrodlo: Ksiazka - "Przepisy z calego swiata"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Salatka: 1/2 kg.pieczonej piersi z kurczaka (pokroic w kostke) 1 puszka ananasa 3 owoce kiwi, 1 sloiczek szparagow 1/2 lyzeczki imbiru 1/2 lyzeczki cynamonu 1/2 lyzeczki zmiazdzonych gozdzikow 2 lyzki brandy 3 lyzki soku z cytryny Wszystko pokroic w kostke.W malym naczyniu utrzec sok z cytryny,cynamon,gozdziki,imbir,brandy,wlac syrop z ananasow.Salatke polac sosem,wstawic do lodowki aby przeszla aromatem przypraw. Smacznego!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To tez salatka. 25 dag makaronu (kokardki) 25 dag fasolki zielonej szparagowej 45 dag mrozonych,gotowanych krewetek 1 mango (pokroic w kostke) kilka cwiartek limonek 6 dag migdalow siekanych,uprazonych 150 ml jogurtu naturalnego 3 lyzki majonezu utarta skorka z 1 limonki Makaron ugotowac.dodac fasolke na ostatnie 5 min.gotowania.Przelozyc na cedzak,oplukac zimna woda.odsaczyc. wymieszac jogurt z majonezem i utarta skorka z limonki. Do makaronu z fasola dodac krewetki,mango oraz polowe migdalow,wymieszac z sosem jogurtowym.Posypac reszta migdalow,przybrac cwiartkami limonek. :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aloha! Goście własnie poszli. Wszystko się udało. Jedzonko pysznie, atrakcje dodatkowe przednie. Ludzie wyszli z kwiatami na karkach i szumkiem w głowach. Dzięki za pomoc - wykorzystałam wszystkie przepisy, na ciacho też - baarrdzo dobre. :lol: pozdrawiam Kasia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.