Skocz do zawartości

Pieczeń rzymska z selera


anika

Rekomendowane odpowiedzi

20dkg chleba 1szkl mleka 5 jajek 20dkg selera 2 duże cebule 5 łyżek startego żółtego sera 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki tartej bułki sól pieprz majeranek i bazylia Seler obrać ,pokroić w plastry udusić w małej ilości mody.Chleb namoczyć w mleku, odcisnąć.seler rozgnieść widelcem, wymieszać z chlebem,płatkami owsianymi,serem,jajami,pokrojoną cebulą ,tłuszczem (3/4 kostki masła)i przyprawami. Wysmarowaną tłuszczem długą formę roladową wysypać bułką tartą,napełnić masą.Piec 1 godzinę w temperaturze250*. Po upieczeniu wystudzić wyjąć z blaszki i pokroić w plastry. Sos kostka bulionowa 1/2 łyżki mąki pszennej mały koncentrat pomidorowy 1 cebula 3 ogórki(korniszony) 4-5 łyżek octu lub cytryny zielona pietruszka sól pieprz i estragon W rondelku rozpuścić ok 2 łyżeczek tłuszczu, dodać mąkę koncentrat i dokładnie wymieszac.Dodać zimny rosół i mieszając doprowadzić do wrzenia.Posiekaną drobno cebulę ugotować w małej ilości wody(1/2 szkl) z octem ,wlać do sosu i zagotowac. Ogórki pokrajać w kostkę, i wraz z estragonem i zieleniną i odrobiną świerzego masła dodać do sosu, doprawić. Pieczeń podawać z sosem ,sórówkami ziemniakami kaszą makaronem. życzę smacznego!!!!!!!! :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.